Jeg foretrækker at spise æg til min morgenmad, da æg sammen med det gode sunde fedt, mætter mig rigtig godt. På denne måde får jeg en god start på dagen, med de rigtige næringsstoffer, som jeg kan mærke, at min krop har brug for.
Der er heldigvis mange måder at tilberede æg på.
Morgenæg med stegte tomater, er en af de mange morgenmadsretter, som jeg er glad for. Retten er hurtigt tilberedt og den smager rigtig godt.
Opskriften er til 1 person
Ingredienser
2 æg 1 tomat 30 g fedtstof til stegning: Økologisk smør eller smagsneutral kokosolie 2 spsk revet ost 2 nip tørret oregano salt og peber 5-6 grofthakkede mandler
Sådan gør du
smelt fedtstoffet på panden
Halver tomaterne, og læg dem på den varme pande, med indersiden nedad.
Steg dem 1 minut,
vend dem, kom oregano, salt og peber og revet ost oven på tomaterne.
steg dem yderligere i et minut
læg dem på en tallerken, slå æggene ud på panden.
vendt dem stille og roligt, så blomme og hvide bliver blandet lidt, indtil æggemassen lige præcis er stivnet.
drys lidt salt på,
læg dit scrambled egg over på tallerkenen til tomaterne,
drys de hakkede mandler over.
Server
Tips & Tricks
Varier krydderierne på tomaterne, prøv fex med bredbladet persille og hvidløg eller frisk rosmarin.
Spiser du sensekost, så er det 1 hf 1-2, 1 hf 3 og 2 spiseskeer sensekost definerede fedtstof.
Indlægget indeholder affiliatelinks.