Morgenæg med stegte tomater

scrambled egg med stegte tomater

Jeg foretrækker at spise æg til min morgenmad, da æg sammen med det gode sunde fedt, mætter mig rigtig godt. På denne måde får jeg en god start på dagen, med de rigtige næringsstoffer, som jeg kan mærke, at min krop har brug for.

morgenæg med stegte tomater
morgenæg med stegte tomater

Der er heldigvis mange måder at tilberede æg på.

Morgenæg med stegte tomater, er en af de mange morgenmadsretter, som jeg er glad for. Retten er hurtigt tilberedt og den smager rigtig godt.

Opskriften er til 1 person

Ingredienser

2 æg
1 tomat
30 g fedtstof til stegning: Økologisk smør eller smagsneutral kokosolie
2 spsk revet ost
2 nip tørret oregano
salt og peber
5-6 grofthakkede mandler

Sådan gør du

smelt fedtstoffet på panden

Halver tomaterne, og læg dem på den varme pande, med indersiden nedad.

Steg dem 1 minut,

vend dem, kom oregano, salt og peber og revet ost oven på tomaterne.

steg dem yderligere i et minut

læg dem på en tallerken, slå æggene ud på panden.

vendt dem stille og roligt, så blomme og hvide bliver blandet lidt, indtil æggemassen lige præcis er stivnet.

drys lidt salt på,

læg dit scrambled egg over på tallerkenen til tomaterne,

drys de hakkede mandler over.

Server

Tips & Tricks

Varier krydderierne på tomaterne, prøv fex med bredbladet persille og hvidløg eller frisk rosmarin.

Spiser du sensekost, så er det 1 hf 1-2, 1 hf 3 og 2 spiseskeer sensekost definerede fedtstof.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *