Tunfiduser med avocado

Tunfiduser med avocado

Kender I det der, med “sidst på måneden krise” i økonomien? Det behøver ikke nødvendigvis betyde, at pengekassen er tom, nogle gange kommer det også bare som en dårlig samvittighed over, at man lige har snoldet alt for mange penge væk, på et eller andet unødvendigt eller dyrt.

Hjemme hos os resulterer det som regel i, at jeg har har brug for at tænke over madbudgettet i nogle dage, eller ihvertfald bare en dag … Heldigvis behøver det ikke gå ud over madens nydelsesmæssige værdi, for vi har nemlig den budgetvenlige appetitpleaser number one: Tunfiduser med avocado.

Tunfiduser med avocado er sådan en “tøm-køleskabet-ish” ret, da jeg som regel har de fleste af ingredienserne som basisingredienser i vores køkken.
Fiduserne er nemme at lave, og det er oplagt at have børnene med i køkkenet, i det mindste til at trille og forme dem.

Med hensyn til ingredienserne, så bruger jeg parmesanost i farsen, for det er noget vi altid har liggende i køleskabet. Har du en anden tør fast ost, kan du sagtens bruge den. Fiduserne kan godt blive lidt splattede, hvis du bruger en blødere ost.

Jeg steger fiduserne i en koldpresset økologisk kokosolie. Det gør jeg fordi, at det er et fedtstof der er stabilt til at modstå kemiske forandringer, når det opvarmes ved høje temperaturer.

Server en enkel og lækker råkost til, uden ekstra fedtstof eller dressing, for der er rigeligt med fedtstof i retten.

Opskriften er til 4 personer 12 – 16 kugler.

Ingredienser

2 dåser tun, drænet for væske
 75 g. mayonaise (Vi brugte Hellmanns Mayonaise)
 1 stor avocado
 2 spsk citronsaft
 1 fed knust hvidløg
 75 g revet parmesan eller primadona-ost
 ca. 100 g. mandelmel
 Salt og peber
 ca 1 dl smagsneutral kokosolie, til stegning

Sådan gør du

Rør tun, mayonaise, hvidløg og ost rigtig godt sammen, vi brugte røremaskinen med dejkrogene på  -En foodprocessor eller håndkraft kan også godt bruges.

Skræl avocadoen og skær den i mindre tern (ca. 1 cm.), rør forsigtigt avocadoen i farsen og smag til med salt og peber.

Tril kugler af tun-farsen. Hæld mandelmelet ud i en dyb tallerken, tril kulerne rundt i melet, indtil de er dækket af det.

Varm kokosolie på en pande, steg fiduserne, til de har en fin gylden farve.

Server

Tips og Tricks

For de af jer, der IKKE er inkarnerede LCHF’ere, LUK LIGE ØJNENE, for det her er lidt fælt… men har du en pose flæskesvær, kan du knuse dem godt, og bruge dem som panering, i stedet for mandelmelet.

Spiser du sensekost, så tæller 3-4 tunfiduser for håndfuld 3 samt 2-3 sensekost definerede spiseskefulde fedtstof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *