Stod det til børnene her i familien, så var der laks på menuen, mindst hver anden dag. Og det er der vel i grunden ikke noget at sige til, for laks det smager bare godt. Det er en taknemmelig spise, som kan varieres i det uendelige.
Ovnbagt laks med koriander, mandler og lime er en helt ny variant, vi lige fandt på, til ære for dig og selvfølgelig også
lidt for vores egen skyld, for vi var ret vilde med den.
Tilbehøret, som vi har lavet til laksen, er en Guacamole med Koriander og Lime samt en frisk Agurkesalat med Chili. Vi tænker selv, at det er tre retter, der bare klæder hinanden. Vi synes at lime, chili og koriander spiller rigtig godt sammen med den fede fisk.
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
4 laksebøffer eller ca. 800 g lakseside - uden skind 1 tsk sennepsfrø 4 spsk olivenolie 1 fed hvidløg 40 g mandler 1-2 spsk hakket koriander saft af 1 lime salt og peber
Sådan gør du
Indstil ovnen på 200°
Du lægger laksen i et ildfast fad, du har smurt med olivenolie.
Knus et fed hvidløg, og bland det i resten af olivenolien.
Kom sennepsfrøene med ned i olien og fordel olien på fisken.
Hak mandlerne groft, skær koriander i småstykker, bland det sammen og fordel det over laksen.
Krydder med lidt salt og peber – som du kan lide det.
Hæld limesaft over fisken, der nu er klar til at komme i ovnen.
Bag laksen ved 200° i ca. 15 minutter
Server med lidt frisk lime til.
Tips og Tricks
Det kan være en rigtig god idé at skære korianderen – i stedet for at hakke den. Så bevarer du bedre dens aroma.
2 thoughts on “Laks med koriander, mandler og lime”