Jeg eeelsker bare blåbær, ja, det er mor’en i familien, der skriver dette indlæg!
LCHF kager og brød er ellers lidt af en sær snegl, fordi det for det meste godt kan smages, at der ikke er brugt stivelse = mel fra alle sorter af korn. -Og du, kære læser, skal vide at vi kasserer mange forsøg og opskrifter på brød og kager, som vi helst ikke vil lægge på bloggen.
MEN….. De her, de går bestemt under frasorteringsradaren – for de er simpelthen så gode – og vi har selv opfundet dem – kan det mærkes at vi er en lille smule stolte? ;)
Blåbærhjerter med citroncreme kan spises til eftermiddagskaffen, til five o’clock tea, som dessert eller….eller….
De kan også spises med smør på, i stedet for creme.
Opskriften giver ca.18- 20 blåbærhjerter.
Ingredienser
Blåbærhjerter
200 g blåbær 180 g fedtreduceret mandelmel 100 g kokosfibermel 110 g blødt smør 1 1/2 dl piskefløde 2 tsk bagepulver 2 tsk vaniljepulver 1/2 tsk salt 2 æg 5 spsk fiber sirup Revet skal af to økologiske citroner
Citroncreme
90 g mascarpone 60 g flødeost naturel 30 g sigtet sukrin melis Revet skal af 1 økologisk citron
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser.
Hæld blåbærrene i og vend dem forsigtigt rundt.
Tilsæt resten af ingredienserne, saml dejen hurtigt.
Lad dejen hvile i køleskabet i 20-minutters tid.
Tænd ovnen på 180°
Tag en stor spiseskefuld dej med top på, og tryk den forsigtigt ned i en lille hjerteudstiksform (ca 5 cm.), så de har en højde på ca. 3 cm. Prøv at undgå at mase dejen for meget sammen.
Bag dem i den opvarmede ovn i ca. 15 minutter.
Lad dem køle af, pas på, de går let i stykker, så længe de er varme.
Bland og rør mascarpone, flødeost, sigtet sukrin og citronskal.
Pynt kagerne inden servering.
Tips og tricks
Vi har brugt svenske blåbær = de små nordiske blåbær, der farver rigtig meget. De blåbær der er i handlen i Danmark, er oftest mosebøllebær, der slet slet ikke farver på samme måde. Så hvis vil du gerne vil have en ikke-blåfarvet kage, dvs. en brødfarvet en med synlige blåbær i, så brug mosebøllebærrene i stedet for og vær nænsom når du samler dejen.
Opbevares i tætsluttet emballage i køleskabet.