På hverdags morgenerne, drikker jeg som regel en æggelatte til morgenmad. Den er hurtigt lavet, og smager virkelig godt. Det er en striks morgenmad, for den er næsten helt sukkerfri.
Fordelen ved ikke, at spise sukker fra morgenstunden er, at jeg går dagen i møde, med et stabilt blodsukker. Faktisk holder en æggelatte mig mæt i 7-8 timer.
Første gang jeg hørte om den, tænkte jeg “Bvadr! Hvem hulen kan dog få sig selv til at spise rå æg?” Tjaaa det kan jeg, og jeg gør det med glæde hver dag. Men æggelatte var en af de retter, hvor jeg liiiige skulle tage mig et ordentlig tilløb. Forbavselsen var dog stor, da jeg endelig tog mig mod til, og drak den første slurk – for waaarw!! Den smager altså godt!
Jeg bruger altid rå økologiske æg. Jeg er lidt pivet, så jeg skolder æggene inden, men ud over, at slå evt jeg-bor-på-æggeskallen-banditter ihjel, så har det den fordel, at skoldningen varmer æggene lidt op. Vil du læse mere om håndtering af rå æg, læs her
Som fedtstof bruger jeg kokosolie, det skyldes, at jeg simpelthen blev så forelsket i kokosolie, da jeg læste at den øger forbrændingen, desuden mætter den mig rigtig godt – what’s not to like?
Ingredienser
1 stor spsk nescafe 2 spsk kokosolie, gerne med smag 1 tsk sukrin gold et drys vaniljepulver 2 skoldede æg 3 dl spildkogende vand
Sådan gør du
Sæt en halv kedel vand til at koge.
Kom alle de tørre ingredienser, samt de udslåede æg, ned i et deciliter mål.
Blend det rigtig godt, med en stavblender.
Når vandet koger, varm glasset, du vil servere i, op, ved først at hælde en sjat kogende vand ned i det.
Hæld derefter 3 dl kogende vand ned i decilitermålet, imens du blender. I mit decilitermål svarer det til, at fylde op til 6-deciliterstregen, så er der både taget højde for indhold, skum og blenderbølgegang :-)
Hæld den nu op i dit for-opvarmede glas eller krus,
Tilbage er der kun, at nyde dette skønne morgenmåltid, med under 1 g kulhydrat i.
Velbekomme!
Tips & Tricks
Tilsæt evt lidt piskefløde til herligheden, imens du blender, det smager også skønt.
I juletiden, kan du peppe den op, med et drys af kanel og kardemomme.
Dr. Oetker har en række naturlige ekstrakter, heriblandt en med karamel. Kom en hættefuld i din æggelatte, og nyd den med karamelsmag.
Du kan også bruge 1/2 smør og 1/2 kokosolie, hvis du synes, at Kokosolien er lidt for hård ved maven.
Er din tid knap om morgenen, smid den skoldvarme latte op i et termokrus, og drik den på vej til jobbet.
2 thoughts on “Prøv Æggelatte”