Blomkål med mandler og salvie er en vældig populær ret hos alle i familien og er ikke mindst hurtig og nem at tilberede. Den kan spises både kold og varm, bruges som tilbehør til kød, eller som en selvstændig frokostsalat. Den er både LCHF og Lowcarb.
Blomkål siges at have antiinflammatoriske egenskaber – og med dens indhold af allicin siges det, at den kan være med til at holde ældningprocessen i ave – og helt ærligt, hvem gider få sprøjtet botox ind i kinderne, hvis man bare kan spise lækkert tilberedt blomkål? WIN!
Salviens smag gør sig godt som modstykke til det fede i LCHF køkkenet. Den er ikke uden grund blevet kaldt gudernes spise og har tilmed været brugt som en lægeplante i hundredvis af år. Så forestil dig, at du nærmest sprutter af sundhed, når du har spist denne ret ;-) ;-)
Vi serverer gerne retten, som tilbehør, når vi har gæster, for den er både rigtig flot, dufter skønt og smager sindsyg godt.
Ingredienser
1 blomkålshoved 15 friske salvieblade 50 - 75 g mandler 100 g smør Salt og peber
Sådan gør du
Del først blomkålen i fire kvarte, skær dem herefter i skiver. Hak mandler og salvieblade.
Det hele sautéres i smør i et par minutter, indtil blomkålen bliver let gylden i kanten.
Smag til med salt og peber – som du kan lide det.
Server
Tips og Tricks
Spiser du mere fedtfattigt end vi gør, så kan du sagtens reducere mængden af smør, til fx det halve.
Når vi bruger retten som gæstemad, så gør vi hele molevitten klar til sautering inden gæsterne kommer. 5 minutter inden servering tilbereder vi så retten og hælder den over på et flot fad. Voila, det er da nemt ikk’ ;-)
Spiser du sensekost, så tæller blomkål med mandler og salvie, som håndfuld 1-2 samt spiseskefulde fedtstof.
2 thoughts on “Blomkål med mandler og salvie”