Tærte med svampe, ost og bacon
Vi tog en tur over Øresund, til Sverige, for at nyde den dejlige natur. Vi fik frisk luft, fik rørt os sammen og ikke mindst, taget for os af naturens spisekammer.
Vi plukkede blåbær og kantareller – MUMS! -Ja, de er der stadigvæk -altså dem vi ikke tog med os hjem :-)
Sæsonen synger godt nok på sidste vers, men i år har sommeren været længe undervejs og det betyder, at sæsonen til gengæld trækker sig helt ind i den altid solrige september måned.
Kantarellerne brugte vi til en svampetærte, blåbærrene har vi anvendt til syltetøj, frosset nogle ned, gemt en frisk håndfuld til vores morgenyoghurt og så har vi også lavet en salat med blåbær.
Ingredienser
Bunden
4 dl sesammel 1 spsk fiberhusk 50 g smør 1/2 tsk salt 1 æg
Fyldet
200 g svampe et lille løg 150 g bacon en rød chili (ikke for stærk) 250 g revet ost (vi brugte en gouda, som vi selv rev) 5 æg 2 dl creme fraiche 38 % 1 1/2 dl piskefløde salt og peber evt. lidt friske krydderurter til pynt
Først dejen:
Bland de tørre ingredienser i en skål.
kom det kolde smør ned i skålen og hak smørret i småstykker med en spisekniv.
Kom til sidst æg i dejen og saml den hurtigt.
Kom dejen i en smurt tærteform, tryk den på plads med fingrene, til den ligger jævnt på bund og kanter.
Stil tærteformen i køleskabet, imens fyldet tilberedes.
Indstil ovnen på 190 °
Så fyldet:
Rens og skær svampene i skiver.
skær bacon i mindre stykker.
hak løget fint og skær chilien ud i små tynde ringe, husk at fjerne kernerne fra chilien, så retten ikke bliver for stærk.
Svits løg og bacon på panden, til løgene er klare, svits svampe og chilierne med.
Smag til med salt og peber.
Fordel massen på tærtedejen
Pisk æg, creme fraiche og piskefløde sammen med en elpisker
Bland osten i
Fordel æggemassen i tærteformen
Bag tærten ved 190 ° i cirka 35 minutter.
Pynt evt. med lidt hakkede krydderurter
Server tærten varm eller kold med en grøn salat til.
Tips og Tricks
For en mere mager udgave, så kan du i stedet for creme fraiche 38 %, bruge et magert syrnet mælkeprodukt, som fx syrnet fløde eller græsk yoghurt. Piskefløden kan du på samme måde bytte ud med fx mælk eller fløde 13.
Kantareller kan byttes ud med de svampe (fx markchampignoner), som du kan få, der hvor du køber ind.
Har du ikke sesammel, så kan du også bruge mandelmel.