Lakridskaramel chokolader

Lakridskaramel chokolader

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er ret glade for søde sager.

Derfor har vi altid en god mørk chokolade, med et kakaoindhold på 85 %, til når trangen, til lidt lækkert, melder sig.

Meeeen, vi synes altså også, at det er sjovt, selv at fremstille lækkerier – og det er ikke spor svært.

Heldigvis findes der nogle gode naturlige erstatninger for sukker og sirupper, som vi, der ikke vil tilsætte sukker, kan spise.

I denne opskrift bruger vi fibersirup, det er en naturligt fremstillet sirup, der primært består af fibre du ikke optager. Dvs. du smager alt det dejlige søde, når du får den ind i munden, men der er stort set ingen sukker i. Ret smart produkt:)

Vi er temmelig glade for lakrids, vi har derfor eksperimenteret lidt med en opskrift, som funktionel mad, der laver siruppen, har på deres hjemmeside. Det var sådan, at vi kom frem til Lakridskaramel chokolader – uden tilsat sukker.

Til ca. 15 – 20 lakridskaramel chokolader:

Ingredienser

100 g fiber sirup gold
40 g piskefløde
1 tsk flydende lakrids ekstrakt
80 g mørk god chokolade 85 %

Sådan gør du

Kom fibersirup, piskefløde og lakridsekstrakt i en gryde,
bring det i let kog og lad det småsimre i 25-30 minutter, indtil karamellen bliver tyk.
Du skal røre lidt i det, undervejs.

Hæld den færdige karamel ud på et stykke bagepapir
Sæt den i køleskabet indtil næste dag.

karameller
Lakridskaramellerne inden de kommes ned i den smeltede chokolade i formen

Skær den hårde karamel ud i passende små stykker.

Knæk chokoladen i mindre stykker, varm den langsomt op i vandbad.

Tag en form, til små chokolader
Hæld den smeltede chokolade i formen, fyld hullerne ca. 1/2 op,
Kom en karamel ned i hvert hul
Fyld evt. efter med chokolade, indtil karamellen er helt dækket.
Sæt dem i køleskabet indtil de skal spises

Voilá – dine  karameler er færdige :)

-og pas nu på tænderne !! -for karamellen kan godt være lidt hård når den er kold, men bliver blød, når du har haft den lidt i munden. Mmmmmm!

Tips og tricks

Har du ikke en chokolade form, så kan du overtrække karamellerne, i stedet for. Mmmmmmm :)

Kaffe med sødt - MUMS!
Kaffe med sødt – MUMS!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *