Knækbrød med urter, er gudespise, hjemme hos os.
Hvis ikke jeg når at lægge et par stykker til side til mig selv, på et topsecret sted, så er hele portionen forsvundet på et øjeblik. -Haps haps!
Vi bruger dem
- som brød, med pålæg på, til måltiderne (morgen eller frokost)
- som et mellemmåltid
- som snacks med en lækker dip, til en velkomstdrink, når vi har gæster – prøv denneher dip til – MUMS!
- børnene har dem med i skole, i en lille bøtte, som 10’er mad (det hedder det, når de spiser i 10 – frikvarteret)
- som redning, hvis sukkermonsteret dukker op, og prøver at lokke os til at spise sukker
- som proviant, når vi skal i byen, og risikerer at blive sulte undervejs. De er stort set, altid med i mors taske.
Opskriften er til en fuld bradepande – ca. 16-20 stykker
ingredienser
2 1/2 dl hørfrø 1 1/2 dl sesamfrø 1 dl solsikkefrø 3 spsk chiafrø 1 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk hakket eller let knust rosmarin 1/2 tsk knuste fennikelfrø 1 æg 2 spsk olivenolie 2 dl vand

Sådan gør du
Kom det hele ned i en skål
rør det godt rundt
lad dejen stå og trække i en times tid
tænd ovnen på 150°
hæld dejen ud på et stykke bagepapir,
læg et stykke bagepapir i samme størrelse oven på dejen,
rul dejen, med en kagerulle, så det passer med bagepladens størrelse;
træk bagepapir med udrullet dej over på din bageplade,
tag det øverste stykke af og sæt pladen i den varme ovn
bag knækbrødet i 15 minutter
tag det ud og skær knækbrødene i den ønskede størrelse, med en pizzaslicer
Stil hurtigt bagepladen tilbage i ovnen igen,
bages denne gang i ca 45 minutter.
Lad knækbrødene afkøle let, mens de bliver på bagepladen, for at de ikke smuldrer,
herefter kan du tage dem over på en bagerist og brække dem over, der hvor du har markeret med pizzasliceren.
Opbevar dem i en lufttæt beholder
Tips og Tricks
Jeg plejer at tage en håndfuld fra, og lægge dem lagvist i en genluk ikea-madpose, og så ind i fryseren. Så har vi altid lidt LCHF brød i huset, og det tager max 5 for et enkelt knækbrød at tø op i stuetemperatur.
Du kan undlade urterne, hvis du ønsker en mere neutral smag.
Har du ikke chiafrø, så kan du erstatte dem med 1/2 dl sesamfrø
Spiser du sensekost, så tæller knækbrød som de af sensekost definerede spiseskefulde fedtstof.
One thought on “Knækbrød med urter”