Græskarkage

Græskarkage

Græskarkage er en uhyggelig skøn og sund efterårskage.

Kagen er dejlig svampet, behagelig krydret og består primært af nødder og grøntsager og ovenpå ligger en skøn,  let syrlig, flødeostecreme. Så du har absolut ingen undskyldninger for at sige nej tak, til sådan et skønt stykke kage.

græskarkage 1
Lækker svampet græskarkage, med den skønneste ostecreme

Kagen kan sødes på mange forskellige måder. I opskriften vælger vi, at gøre den fuldstændig lowcarb, ved kun at bruge sukrin til sødningen.

Men faktisk har vi også haft bagt den til gæster, hvor vi brugte kokossukker. Kokossukker er et godt alternativ til almindeligt hvidt sukker eller rørsukker, da det søder ligeså godt, men til gengæld kun påvirker blodsukkeret halvt så meget. Da det også er et naturligt sødestof, bruger vi det i nævneværdig grad, til bagning til vores børn. Vil dog lige sige, at kokossukker ikke er LCHF, hvis det er den vej, du følger.

Er du glad for sukker og har du intet imod et højt sukkerindhold i kagen, så vil vi foreslå, at du bruger enten rørsukker, muscovadosukker eller puddersukker i stedet for sukrinen. Mængdeforholdet, er det samme.

Ingredienser

Til kagen

3 små æg
2½ dl sukrin gold (eller andre former for mørkt sukker)
2½ dl fintrevet græskar (vi brugte ca ½ hokkaido græskarhovede)
2½ dl revet squash
1½ dl smagsneutral olie (vi brugte kokosolie)
150 g mandelmel
3 spsk kokosfibermel
1½ tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
2 tsk stødt nellike
½ tsk salt
2 dl let hakkede nødder
100 g. mørk chokolade (kan udelades)

Til flødeostecreme

300 g flødeost
100 g sukrin melis (eller flormelis til de sukkerglade)
½ tsk vaniljepulver
revet skal af 1 økologisk citron
1½ spsk citronsaft

Sådan gør du

Tænd for din ovn, indstil den på 180°

Rør alle ingredienserne til kagen sammen.

græskarkage 3
Rør alle ingredienserne sammen

Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen i 1 time, ved 180°

Rør alle ingredienserne til flødeostecremen sammen, til den får en fin ensartet konsistens.
Hæld den over den afkølede kage.

Server

Tips og Tricks

Vi bager som regel kagen aftenen før den skal serveres. Flødeostecremen, kommer vi først på, lige inden græskarkagen skal spises.
Kagen holder sig fint i køleskabet, i op til 3 dage, i tætsluttet emballage (både med og uden flødeostecremen på).

Spiser du sensekost, så tæller et stykke kage for ½ håndfuld 1 og ca 1½ spsk af sensekost defineret spiseskefulde fedtstof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *