Græskarkage er en uhyggelig skøn og sund efterårskage.
Kagen er dejlig svampet, behagelig krydret og består primært af nødder og grøntsager og ovenpå ligger en skøn, let syrlig, flødeostecreme. Så du har absolut ingen undskyldninger for at sige nej tak, til sådan et skønt stykke kage.
Kagen kan sødes på mange forskellige måder. I opskriften vælger vi, at gøre den fuldstændig lowcarb, ved kun at bruge sukrin til sødningen.
Men faktisk har vi også haft bagt den til gæster, hvor vi brugte kokossukker. Kokossukker er et godt alternativ til almindeligt hvidt sukker eller rørsukker, da det søder ligeså godt, men til gengæld kun påvirker blodsukkeret halvt så meget. Da det også er et naturligt sødestof, bruger vi det i nævneværdig grad, til bagning til vores børn. Vil dog lige sige, at kokossukker ikke er LCHF, hvis det er den vej, du følger.
Er du glad for sukker og har du intet imod et højt sukkerindhold i kagen, så vil vi foreslå, at du bruger enten rørsukker, muscovadosukker eller puddersukker i stedet for sukrinen. Mængdeforholdet, er det samme.
Ingredienser
Til kagen
3 små æg 2½ dl sukrin gold (eller andre former for mørkt sukker) 2½ dl fintrevet græskar (vi brugte ca ½ hokkaido græskarhovede) 2½ dl revet squash 1½ dl smagsneutral olie (vi brugte kokosolie) 150 g mandelmel 3 spsk kokosfibermel 1½ tsk bagepulver 1 spsk stødt kanel 2 tsk stødt nellike ½ tsk salt 2 dl let hakkede nødder 100 g. mørk chokolade (kan udelades)
Til flødeostecreme
300 g flødeost 100 g sukrin melis (eller flormelis til de sukkerglade) ½ tsk vaniljepulver revet skal af 1 økologisk citron 1½ spsk citronsaft
Sådan gør du
Tænd for din ovn, indstil den på 180°
Rør alle ingredienserne til kagen sammen.
Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen i 1 time, ved 180°
Rør alle ingredienserne til flødeostecremen sammen, til den får en fin ensartet konsistens.
Hæld den over den afkølede kage.
Server
Tips og Tricks
Vi bager som regel kagen aftenen før den skal serveres. Flødeostecremen, kommer vi først på, lige inden græskarkagen skal spises.
Kagen holder sig fint i køleskabet, i op til 3 dage, i tætsluttet emballage (både med og uden flødeostecremen på).
Spiser du sensekost, så tæller et stykke kage for ½ håndfuld 1 og ca 1½ spsk af sensekost defineret spiseskefulde fedtstof.