Fetadip med stegte tomater

IMG_2195 (2) resize

fetadip på knækbrød - 2

Denne dip har vi spist rigtig meget af, i de forløbne år. Både som tilbehør til en simpel grøn frokostsalat eller som et alternativ til sauce, til især grillet kød. Det skal hertil siges, at vi griller flere gange om ugen ;-)

Fetadip med stegte tomater er også rigtig god som en lille snack, hvad enten, om det er til en velkomstdrink eller som et sundere alternativ til fx chips og dip senere på aftenen. Vi spiser selv dippen sammen med hjemmebagt knækbrød

Opskrift med mynte

Udgaven her, har vi krydret med mynte og pyntet med let stegte tomater. Vi fandt inspirationen hos bloggen Eatlikeagirl.com – og tak for den :-)

Det bliver nok ikke den eneste opskrift med frisk mynte, fra vores side, da vores have rummer et pænt stort arsenal af denne skønne krydderurt (læs: den gror som ukrudt).


 

Ingredienser

150 g god fuldfed fetaost
 75 g græsk yoghurt 10 %
 75 g flødeost  - fx. Philadelphia
 et lille bundt frist mynte (eller tørret mynte)
 friskkværnet peber
Et par håndfulde små tomater
Lidt god olivenolie
Lidt flagesalt 
Lidt frisk oregano (eller tørret)

Sådan gør du

Halver tomaterne
Hæld olivenolie i et ovnfast fad
Læg tomaterne ned i fadet, med den flade side nedad
Dryp lidt olie henover tomaterne
Drys med oregano og flagesalt
Bag dem i ovnen ved 180° i ca 8 minutter – de må ikke blive splattede

Pisk feta, yoghurt og flødeost med en elpisker i et par minutter
Rør den hakkede mynte i
Smag til med peber

Pynt med de let afkølede tomater

Server

Tips og tricks

Ønsker du en mere mager udgave af retten,  så kan du erstatte den fede yoghurt og flødeosten med græsk yoghurt 2 % i alt 150 g.
Har du alligevel tændt grillen, så kan du vælge at stege tomaterne i en foliebakke i en lukket grill, i stedet for at bruge ovnen.

 

2 thoughts on “Fetadip med stegte tomater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *