Denne dip har vi spist rigtig meget af, i de forløbne år. Både som tilbehør til en simpel grøn frokostsalat eller som et alternativ til sauce, til især grillet kød. Det skal hertil siges, at vi griller flere gange om ugen ;-)
Fetadip med stegte tomater er også rigtig god som en lille snack, hvad enten, om det er til en velkomstdrink eller som et sundere alternativ til fx chips og dip senere på aftenen. Vi spiser selv dippen sammen med hjemmebagt knækbrød.
Opskrift med mynte
Udgaven her, har vi krydret med mynte og pyntet med let stegte tomater. Vi fandt inspirationen hos bloggen Eatlikeagirl.com – og tak for den :-)
Det bliver nok ikke den eneste opskrift med frisk mynte, fra vores side, da vores have rummer et pænt stort arsenal af denne skønne krydderurt (læs: den gror som ukrudt).
Ingredienser
150 g god fuldfed fetaost 75 g græsk yoghurt 10 % 75 g flødeost - fx. Philadelphia et lille bundt frist mynte (eller tørret mynte) friskkværnet peber
Et par håndfulde små tomater Lidt god olivenolie Lidt flagesalt Lidt frisk oregano (eller tørret)
Sådan gør du
Halver tomaterne
Hæld olivenolie i et ovnfast fad
Læg tomaterne ned i fadet, med den flade side nedad
Dryp lidt olie henover tomaterne
Drys med oregano og flagesalt
Bag dem i ovnen ved 180° i ca 8 minutter – de må ikke blive splattede
Pisk feta, yoghurt og flødeost med en elpisker i et par minutter
Rør den hakkede mynte i
Smag til med peber
Pynt med de let afkølede tomater
Server
Tips og tricks
Ønsker du en mere mager udgave af retten, så kan du erstatte den fede yoghurt og flødeosten med græsk yoghurt 2 % i alt 150 g.
Har du alligevel tændt grillen, så kan du vælge at stege tomaterne i en foliebakke i en lukket grill, i stedet for at bruge ovnen.
2 thoughts on “Fetadip med stegte tomater”