Hjemmelavet blåbærsyltetøj uden sukker er et klart hit hjemme hos os. Børnene har selv haft plukket bærrene og det gør jo ikke smagen dårligere, snarere tværtimod :)
Vi lavede to udgaver, en med sukrin gold og en med fiber sirup gold. Vi synes, at resultatet med fiber sirup blev bedst. Men begge udgaver smager vældig godt. Smag dig frem til, hvor sødt du vil have det. Mængden af sødestof afhænger dels af hvor søde bærrene er og dels af hvor sødt, du synes det skal være.
Vi har også tilsat vaniljestang og en lille bitte smule citronsaft. Citronen tager blåbærrets let fade smag.
Jævning uden gluten og stivelse, har vi klaret med chiafrø – det fungerer rigtig fint.
Ingredienser
500 g blåbær 1 1/2 dl vand 125 g sukrin eller fiber sirup 1 flækket vaniljestang ca 1 spsk citronsaft 1 spsk chiafrø
Sådan gør du
Kom de rensede blåbær, vand og sukrinen i en gryde.
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, kom kornene og vaniljestangen med ned i gryden.
Bring forsigtigt grydens indhold i kog, og lad det småsimre i ca. 20 minutter.
Smag til med citronsaft og evt. lidt mere sukrin.
Tag gryden af blusset, kom chiafrø i og rør godt rund i det.
Fisk vaniljestængerne op, og kasser dem.
Hæld det varme syltetøj på rengjorte skoldede syltetøjsglas med det samme.
Opbevar syltetøjet i køleskabet.
2 thoughts on “Blåbærsyltetøj uden sukker”