Vaniljeis med æbleswirl

Vaniljeis med æbleswirl

Vi var på æblerov i går. Vi så sådan et stort flot ævletræ, med kæmpestore madæbler, der ligefrem kaldte på os: Kooom og tag os ned, fyyyld dine lommer! Man skal jo være god ved naturen, så det var lige netop hvad vi gjorde – altså fyldte lommerne, med ævler.

På hjemvejen snakkede vi lidt frem og tilbage, om hvad  der skulle ske med disse æbler. Far’en er ikke rigtigt til søde sager så han drømte om en chutney, mor’en drømte om en æblepie med en ordentlig klat flødeskum på, imens børnene, de havde lyst til is… Jamen, så er det jo det vi gør!

Faktisk kunne mor’en egentlig også godt tænke sig at vi lavede is, når det kom til stykket. For hun havde en frygtelig personlig neder over, at hun var den eeeneste blogger i heeeele verden, der endnu ikke havde præsenteret en is med swirl.

Så det var vist på tide, at lave sin egen swirl. Hvilket i grunden bare betyder, at du ikke rører særlig meget rundt i is-cremen, når du til sidst har kommet den smagsgivende ingrediens i – for fint skal det være, med små æblekrøller i isen.

…and here we go: Vaniljeis med æbleswirl :-)

Opskriften er til 6 ispinde

Ingredienser

2 æggeblommer
2 spsk sukrin melis
2 1/2 dl piskefløde
1/2 tsk vaniljepulver
2  madæbler
1/2 dl vand
2 spsk fibersirup eller sukrin
1/2 tsk kanel

Sådan gør du

Skræl og skær æblerne i mindre stykker, kom dem op i en lille gryde sammen med vandet.

Bring grydens indhold i kog, og lad det stå og småsimre under låg i 10-15 minutter, til æblerne næsten er kogt til en grov æblemos.
Smag til med fibersirup og kanel.
Lad mosen afkøle imens du laver cremen.

Pisk æggeblommer, sukrin melis og vanilje pulver, til en hvidlig luftig masse.
Pisk piskefløden, i en anden skål, til en blød creme.
Bland de to cremer og smid store skefulde æblemos ned i cremen – Kør forsigtigt din røreske rundt i iscremen – men kun en gang rundt – den bliver nemlig også blandet en lille bitte smule, når du fordeler cremen i dine ispindeforme.

Vaniljeis med æbleswirl
Smid æblemosen ned i iscremen, skefuld for skefuld.

Fordel cremen i isformene, skefuld for skefuld, så du får lavet nogle rigtig fine æbleswirls i dine is.

Sæt ispinde formene i fryseren… vente vente vente – isen er færdig efter ca. 4 – 6 timer.

Tips og Tricks

Pynt evt. de færdige ispinde med lidt smeltet mørk chokolade, du på sådan en lidt nonchalant måde kaster lidt henover isen, mens du grisser underlaget godt til – og så er det bare med at tage billeder og smide dem på insta, før isen smelter :)

Er du ikke til sukkerfri is, så kan du selvfølgelig også søde med sukker/flormelis/honning – forholdet imellem de sukkererstatninger vi bruger og almindeligt hvidt sukker er “lige over”. Omvendt kan du selv, på samme måde også gøre opskrifter med sukker, til sukkerfrie, ved at erstatte sukker med sukrin produkterne.

Kunne du li’ vores indlæg, så vil vi blive helt vildt glade, hvis du har lyst til at dele det på facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *