Trinvis guide til LCHF – dag 7

Guide til LCHF kost

Kære dig!

Jeg tænker, at du nok er nået der til, hvor din sukkermotor begynder at brokke sig. Fordi du ikke længere tilfører så

mange kulhydrater, som sukkermotoren gerne vil forbrænde. Din krops kulhydratdepoter begynder at svinde ind nu. Din krop skal til, måske for første gang, at lære, at bruge fedtmotoren i stedet for sukkermotoren.

Det er vigtigt du holder ud – du kan godt!
Fokuser på dit mål! Se dig selv for dig, lækker og slank ,i bikini, på stranden, til sommer. (Ok da, mændene må godt tænke i badebukser)

Overhold disse råd:

  • Spis 3 måltider om dagen
  • Salt din mad godt
  • Drik 1 1/2 liter vand om dagen
  • Spis helst 600 g grøntsager om dagen

Bliver du fristet af sukkermonsteret, eller synes du bare, at det er for hårdt så kan du prøve at:

  •  gå en tur
  • drik en kop kaffe med kokosolie/piskefløde

Eller

  • spis en håndfuld mandler/nødder eller et par ostehapsere

-Og nu, hvor du alligevel er nået så langt, skal vi så ikke også få indført LCHF til din frokost ?

Frokost:

Nu skal du til at slippe den del af kulhydraterne der stammer fra brød, ris, pasta og kartofler, til din frokost.

Jeg har med vilje gemt dette måltid til sidst, fordi der er rigtig mange, der spiser rugbrød til deres frokost.

Brød har en helt særlig betydning i vores madkultur.

Men brød er ikke en del af LCHF-kosten.

Denne forskel, er en del af det arbejde, som du som nybegynder, kommer til at arbejde lidt med. Det der med at smøre noget pålæg på et stykke brød, det ligger bare rigtig dybt i os.

Hvis du kigger på billedet af tallerkenmodellen, så skal du både have:
1/4 fedtstof (fex 2 spsk rent fedt/Olie/smør eller 1 dl fed sauce/dressing) pr måltid.
1/4 protein (fex et stykke kød på fex 150 g)
1/2 grøntsager (fex ca 100 g om morgenen, ca 200 g til din frokost og 300 g til din aftensmad)

Dette mætter rigeligt i selv. Så hvis du vælger, også at spise LCHF-brød, i din kost, så er det ikke sikkert, at du også har appetit til alt det andet, du også bør spise.
Tænk over det, det er dit valg.

Sunde Fristelsers billede.

Hvad jeg gør?
Jeg spiser stort set altid rester af kød fra middagsmaden, til min frokost. Jeg har ingen problemer med at spise det koldt.
Vi er sådan en “grov-råkost-familie”, så vi laver store mængder råkost af kål, som vi har i en bøtte i køleskabet. Den holder som regel i et par dage. Og så laver vi en ny bøtte, når den er tom.
Fedtstoffet får vi fra fex en hvidløgsmayo – altså Mayonaise (fex Hellmanns med lidt knust hvidløg i) eller en fed dressing på de tilladte fede mælkeprodukter. Samt fra avocado og olien i råkostens marinade.

Indimellem bager jeg et LCHF-rugbrød eller knækbrød, der begge primært består af kerner og frø.
Men det er langt fra hver dag, at jeg får en skive LCHF-brød.

Er du bare slet ikke til den slags mad, som jeg spiser, så tænk lidt kreativt. Du kan lave wraps af omeletter, af et kålblad, af en ordentlig håndfuld revet ost, du har smeltet i ovnen. Prøv dig frem.

Det kan også være, at du har en frokostordning på dit job, hvor du godt kan spise kødet og salaten, og bare selv skal medbringe en god fed dressing. Du skal i så fald bare være opmærksom på, at kødet ikke er marineret i fex en sukkerholdig barbeque sauce.

Dagens opgave:

Spis LCHF til alle dine måltider.

Rigtig god fornøjelse! :-)

Kærlig hilsen
SundeFristelser

Må du bare i gang med at bage i dag, så kik her :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *