Müeslibar med kokossukker

Müeslibar med kokossukker

Det er søndag aften, og vi er ved at forberede os på, at det snart er mandag og på en ny uges begyndelse.

Selvom vi er helt nede i gear, sådan en søndag aften, så tager det heldigvis kun 10 minutter, lige at røre dejen til müeslibar med kokossukker. Så da jeg havde en masse rester, af både frø og nødder, tja, så var det jo oplagt lige at smække en hurtig dej sammen.

Børnene har efterhånden fået nogle rigtig lange skoledage, især efter den nye skolereform begyndte. Så det eftermiddagsmåltid, de tidligere enten kom hjem og spiste, eller fik i deres skolefritidsordninger, det tager de nu i det sidste frikvarter i skoletiden.

I den kommende uge vil vi overraske dem med en müeslibar, som mellemmåltid, nogle af dagene. De elsker de her müeslibarer. Desuden så mætter de godt, og giver dem god energi til at klare de sidste lektioner.

Vores børn spiser ikke LCHF, som vi voksne gør det i øjeblikket, så derfor har jeg brugt gryn i denne opskrift.
Jeg har brugt et produkt fra Urtekram, der hedder trekornsflager. Vi finder det indimellem iblandt spotvarerne i Netto. Jeg har heller ikke brugt sukrin til at søde med, i stedet har jeg brugt kokossukker, der søder lidt som rørsukker, men slet slet ikke påvirker blodsukkeret, i lige så høj grad, som almindeligt sukker, honning, rørsukker eller tørret frugt gør.

Men hvis du ikke har opdaget det endnu, så vil jeg lige advare og sige, at dette ikke er en LCHF – opskrift.

Til gengæld er der masser af nødder og frø i, med gode mættende fibre og sunde fedtstoffer, en god omgang økologisk smør, kokossukker, der ikke udfordrer blodsukkeret så meget endda. Så alt i alt synes jeg, at det er et fint og mættende alternativ, til mange af de købe-barer der er på markedet, og som sælges i sundhedens navn.

Müeslibar med kokossukker
Müeslibar med kokossukker

Du kan vælge, at hælde mørk chokolade henover de afkølede mueslibarer, for at gøre dem særlig lækre – I dag, holder vi os dog til udgaven, uden chokolade, fordi det trods alt, er en hverdagssnack, som vi har gang i her.

Opskriften er til ca. 20 müeslibarer, tilberedningstiden er kun 10 minutter – og så tiden i ovnen selvfølgelig.

Ingredienser

200 g økologisk smør
230 g kokossukker
150 g blandede frø, vi brugte sesam- hør-og chiafrø samt lidt solsikkekerner
75 g lethakkede nødder, vi brugte mandler og hasselnødder
7 dl trekornsflager, du kan også bruge havregryn

Sådan gør du

Tænd ovnen, indstil den på 180°

Smelt smør og kokossukker i en gryde.
Hæld det over i en røreskål.
Kom resten af ingredienserne i,
og rør det godt sammen.

Fordel massen i muffinformene, stamp det rigtig godt sammen.

Sæt dem ind i ovnen, bag dem i ca. 15-17 minutter, indtil de er gyldne.

Lad dem køle af, før du serverer dem. Pas på, de er meget varme, lige når de kommer ud af ovnen.

Tips og Tricks

De afkølede müeslibarer, opbevares i tætsluttende emballage i køleskabet. Tag papiret af dem, før de sættes på køl.

Vi har en metalmuffinform, som vi sætter de små papirmuffinforme i, inden vi fylder dem. For så er det lettere, at stampe indholdet godt sammen, inden vi bager vores müeslimuffins.

Du kan også bage massen i to sandkageforme, foret med bagepapir. Skær da müeslibarerne ud, imens massen er varm, lad dem herefter blive i formen, indtil de er fuldt afkølede.

Er du en glad træningsnørd, der gerne vil spise ekstra protein, så kan du snildt erstatte to dl. gryn med 4-5 spsk proteinpulver med kakaosmag.

Spiser du sensekost, så kan du erstatte kokossukker med sukrin. En müeslibar er en lille håndfuld 4 og 1½ spsk fedtstof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *