Kylling med tomattærte

Kylling med tomattærte

Kylling med tomattærte er sådan en ret, som vi gerne spiser, når det er lidt koldt udenfor.

Det tager ikke lang tid at tilberede maden og få bordet dækket, før maden skal i ovnen. Ungerne tilbyder gerne deres hjælp i køkkenet. Helst til at svøbe kyllingelårene i skinke, eller når der skal rives ost til tærten – Især, hvis belønningen er, at vi lige kan nå et spil kort eller tage et spil carcassonne, imens maden er i ovnen.

Kylling med tomattærte
Kylling og tomattærte

ingredienser

tærtebund

4 dl mandelmel eller sesammel
1 spsk fiberhusk
25 g sesamfrø
50 g smør
1/2 tsk salt
1 æg

tærtefyld

300 g gouda ost
500 g tomater
3 spsk dijonsennep
lidt frisk oregano (eller 2 tsk tørret)
2-3 spsk olivenolie
salt og peber

kylling

8-10 kyllingeunderlår af god kvalitet
6-7 skiver serranoskinke
1/2 dl olivenolie
Lidt frisk eller tørret rosemarin
salt

Først tærtedejen

Bland de tørre ingredienser i en skål.
kom det kolde smør ned i skålen og hak smørret i småstykker med en spisekniv.
Kom til sidst æg i dejen og saml den hurtigt.
Kom dejen i en smurt tærteform, tryk den på plads med fingrene, til den ligger jævnt på bund og kanter.
Stil tærteformen i køleskabet, imens fyldet tilberedes.
Indstil ovnen på 180°

kyllingen

Bland olie, salt og rosemarinblade i en skål.
Del skiver af serranoskinke midt over, på den lange led.
Smør kyllingelårene godt ind i oliemarinaden,
og vikl en halv skive serranoskinke rundt om kyllingelåret.
Læg dem i et smurt ovnfast fad.

kyller

Bag dem 35-45 minutter (sammen med tærten), til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
Saften fra kyllingen skal være klar, når du prikker i dem med en spids kniv.

Så til tærtefyldet

Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Riv osten.
Smør tærtebunden med senneppen i et jævnt lag.
Fordel osten ovenpå senneppen.
Læg tomaterne i et tæt lag henover osten.
Hak oreganoen og drys den over tærten.
Dryp olivenolien oven på tærten.
Drys salt og peber på tærten.

Bag tærten i ca. 35-40 minutter.

Hvis tærten bliver færdig før kyllingen, så kan du, når tærten er ude af ovnen, øge ovnens temperatur til 220°, i kyllingens resterende stegetid.

Server gerne med en grøn salat til.

Tips og Tricks

Opbevares i tætsluttet emballage i køleskab. Smager også godt koldt dagen efter, til fx frokost. Vi laver som regel altid dobbeltportion af kyllingelårene, så vi har til frokost og madpakker.

Første gang vi lavede tærten, erfarede vi, at dijonsenneppen var lidt for stærk og for gennemtrængende til børnenes smag. Så hvis retten er til børn, så vil vi anbefale, at du enten skal bruge en mindre mængde sennep, en blid taffelsennep eller, at du kommer dijonsennep på den ene halvdel og en mild sennep på den anden halvdel.

Spiser du sensekost, så vær opmærksom på, at der er ben i kyllingen, som du jo ikke spiser, du kan derfor godt tage en ekstrastor håndfuld 3. Tærten indeholder en del af det, der af sensekost er defineret som fedtstof, derfor tæller et stykke tærte (1/6 tærte) for knapt 3 spsk fedtstof samt 1 håndfuld 1-2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *