Chokoladetærte med bær

Chokoladetærte med bær

Chokoladetærte med bær, smager som at tage en bid af himmerige. Intet mindre.

Har du ikke prøvet at bage en chokoladetærte før, så synes vi, at du skal komme igang med denne her. For det er ikke spor svært.

Selve bunden er lys og smagt til med lidt citronskal, der giver en skøn syrlig smag, der virker som en fin kontrast både til bundens og bærrenes sødme og til den lækre chokoladecreme i tærtens fyld.

Vi har plukket de allersidste blåbær fra haven til fryd for øjet og for ganen, og så har vi ellers fyldt op med brombær for resten. Du kan sagtens helt undlade bærrene, og på den måde få en helt klassisk chokoladetærte.

Blåbær
De allersidste af havens blåbær

Ingredienser

tærtebund

110 g mandelmel
2 spsk kokosfibermel
70 g blødt smør
45 g sukrin melis
1 stort sammenpisket æg
1/2 tsk vaniljepulver
fintreven skal af 1/2 økologisk citron
1/4 tsk fint salt

tærtefyld

1,5 dl piskefløde
1 dl fibersirup gold
75 g god mørk chokolade 80-85 %
7 æggeblommer
250 g rensede og skyllede blåbær og brombær

Sådan gør du

Kom smør, sukrin melis, mandelmel, æg, vaniljepulver og citronskal i en skål.
Rør det til en ensartet masse.
Tilsæt kokosmel og salt.
Rør igen.
Stil dejen på køl i 1/2 times tid.

Indstil ovnen på 180 °

Smør en tærteform med smør. Jeg bruger selv, en form med løs tærtebund – 24 cm i diameter.
Tryk dejen ud i tærteformen. prik lidt huller i bunden, med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 20 minutter, imens du laver fyldet.

Knæk chokoladen over i mindre stykker.
Kom piskefløde og 2/3 af din fiber sirup ned i en gryde. Bring grydens indhold i kog.
Tag gryden fra varmen og kom chokoladestykkerne i gryden, med det samme.
Pisk godt, med dit piskeris, indtil chokoladen er smeltet.

Pisk æggeblommer og resten af fiber siruppen sammen, i en skål.
Hæld chokolademassen ned i skålen og rør godt i det, indtil chokoladefyldet ser fint og glat ud.

Hæld nu fyldet ned i din forbagte tærtebund.

Indstil nu ovnen på 160°.

Kom tærten ind i ovnen, bag den i ca 20 minutter mere.

Når tærten er færdigbagt, skal du huske at pynte den med bær, lige med det samme, inden chokoladecremen når at blive helt fast i sin struktur.

Chokoladetærte med bær
Pynt tærten med bær, lige når den er kommet ud af ovnen.

Server gerne den lune tærte med en lille kugle vaniljeis, eller med en creme af mascarpone oprørt med lidt piskefløde.

Velbekomne

Tips og Tricks

Det nemme eller lette tilbehør: Du kan også servere kagen med lidt græsk yoghurt, 10 % hvis du spiser LCHF eller 2 % hvis du ønsker mindre fedt.

Du kan selvfølgelig også pynte tærten, udelukkende med blåbær, eller udelukkende med brombær.

Spiser du ikke LCHF-kost og er du glad for sukker, så kan du erstatte de 45 g sukrin melis med 45 g flormelis, samt fibersiruppen med 4-5 spsk sukker i chokoladen og gerne 1 til 2 spsk honning i æggemassen. Er du glad for hvedemel, kan kokosmel erstattes af 1 dl hvedemel.

Er du så mådeholden, at der er en rest tilbage, så holder tærten sig fint i køleskabet, og smager også godt når den serveres kold, dagen efter.

2 thoughts on “Chokoladetærte med bær

    1. Hej Linda.
      Da jeg lavede opskriften, baserede jeg opskriften på almindeligt mandelmel. Da jeg så, for nyligt stod og skulle bage den igen igen, var jeg løbet tør for det almindelige, og havde kun det affedtede mandelmel. Jeg må sige, at resultaterne blev stort set ens. Men har du begge dele, så synes jeg, at du skal bruge det almindelige. Rigtig god fornøjelse med tærten :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *